Verslagen

 

 

Ontmoeting tussen BCD-maandag en de Regenboog

Gradus van Velzen (110) tegen Gerhard Smit (56). In beurt 2 gelijk een serie van 14 voor Gradus. En dat is ook wel nodig om er 110 te maken. Gerhard liet zich echter niet van de wijs brengen. En na 10 beurten had Gradus er 37 en Gerhard 14. Toen haperde het bij Gradus met als gevolg dat Gerhard na 20 beurten al aardig was ingelopen. Na 26 beurten was Gerhard uit en had Gradus er 77 gemaakt.
Teus van Koten (52) en Ton de Vos (100) gingen in het begin gelijk op want na 10 beurten had Teus er 26 en Ton 21. Maar voor Ton was dat te weinig, want hij moest bijna het dubbele van Teus. Na de 20e beurt was de stand inmiddels 41 om 42. En na nog een serie van 3 en 7 was Teus in beurt klaar. Ton bleef steken op 53. Dus deed Teus goede zaken.
Frits Amsing (65) speelt vervolgens tegen Jan de Jong (47) Deze partij zelf gezien en was het waard om te zien. Jan maakte een paar mooie series en stond na 10 beurten op 30 caramboles. Frits had er toen 21. Daarna even een paar missers van beide spelers. Na 20 beurten was de stand, Jan 36 en Frits 52. Na 26 beurten was Jan aan de finish. Frits haalde er 60.
Anton Elshof (21) tegen Gert van de Heuvel (29). Gert begon beter als Anton maar dat moest ook wel, want Gert moet 8 meer maken dan Anton. We springen gelijk naar de 20 beurt en dan is het 16 voor Anton en 18 voor Gert. Dan hoeft Anton er nog maar 5 en Gert 11. Na 29 beurten wint Anton en komt Gert tot een score van 25.
Albert Remijn (35) tegen Ton Dillerop (37). De strijd ging gelijk op en na 10 beurten stonden er 9 en 11 op het scorebord. Daarna kreeg ton een paar leuke series met als gevolg dat na 20 beurten bijna op 30 stond tegen Albert 18. Uiteindelijk waren er nog 29 beurten nodig om Ton met 10 punten naar huis te laten gaan. Albert behaalde er 24.
Tom Winkler (35) speelt vervolgens tegen Cees Brands (41). Cees begon niet best, want behaalde 5 streepje achter elkaar en ook Tom raakte ze nog niet goed. Resultaat, halverwege de wedstrijd stond er 19 en 13 op de teller. Na precies 30 beurten was Ton uit en had Cees er 31 gemaakt.
Henk Hage (44) neemt het op tegen Jan Vos (32). Jan komt snel uit de startblokken en staat na 10 beurten al op 20 terwijl Henk er dan 14 heeft. En deze achterstand komt Henk niet meer te boven. Jan stoomt in 25 beurten naar de finish. Henk blijft steken op 24.
Jan Knipscheer (31) tegen Hans van Zijp (39). De heren hadden de maximale 30 beurten nodig en nog was geen aan de eindstreep. Kortom een partij waar niet zoveel over te zeggen valt. Beide speelden duidelijk onder hun kunnen.
Fré Rotman (38) tegen Thijs Ham (29). Thijs had vandaag zijn dag niet, want het duurde tot beurt 21 voor hij de eerste 10 caramboles bij elkaar had geharkt. Fré had er toen al 22. En toen begon het pas goed te lopen bij hem, want hij was in beurt 26 aan zijn te maken aantal. Thijs bleek steken op 15.
Maria van Vegchel (23) nam het op tegen Ane Speerstra (35).
De partij werd zoals je wel kon verwachten, een partij met veel vrolijkheid. Het maakt niet uit of ze mist of raak schiet. Altijd volgt een gulle lach. Ane moest daar toch even aan wennen, maar of het invloed had weet ik niet maart uiteindelijk haalde hij zijn totaal niet. Hij 31 en Maria 20.
Hans Melissant (48) moet spelen tegen Ronald Mangal (50). Hans was aardig op dreef en Ronald bleek niet zijn dag te hebben, want na 15 beurten was de stand 21 tegen 2. De heren hadden 30 beurten nodig en waren toen nog niet uit. Hans maakt er 43 en Ronald 22.
Dinie van Velzen (21) nam het op tegen Ad Kruis (32). Hoe zou Ad het er van afbrengen tegen één van de dames van de tegenpartij. Ad had uiteindelijk 27 beurten nodig om te winnen van Dinie. Hij haalde dus ook in de laatste partij 10 punten binnen.
En daarmee kwam de eindstand van BCD-maandag op 83 punten en de Regenboog 109.

 

 

 

 

Kort verslagje van afgelopen maandagavond 2 september 2019 gemaakt door Maria

Zoals altijd verzamelt de groep zich, gewapend met gevulde stokkentas, krijtjes en goede zin, vanaf 18.30 uur in de club. Bij het inspelen kan iedereen bij elkaar aansluiten en zo een balletje stoten.
Dan roept de koffie ons rond de tafel en vallen we met de neus in de boter(-koek), omdat een lid, naar eigen zeggen, 38 jaar is geworden. Gelukwensen en felicitaties vliegen zijn kant op en als ze allemaal uitkomen, zal hij nog lang 38 blijven.
Een ander lid heeft ook wat te vieren: hij is opa geworden en zijn gelukwensen zijn eerder van aard, dat we de glinstering in zijn ogen willen houden als de uk hem om de vinger windt. Een drankje wordt namens de geluksvogel geschonken aan iedere aanwezige.
Dan terug naar de orde van de avond: de partijen worden door onze spelleider in woord en schrift uitgelegd aan de spelers. Een helder verhaal en we kunnen gaan spelen. Afwezigen worden door een invaller, meestal een aangewezen vrijwilliger, vertegenwoordigd, zodat het competitieschema doorgang blijft vinden. 
Het is een gezellige avond. Er wordt gelachen, gebaald en bewonderd. Plagen doen we ook. Een quote: “Oh, wat een mooie bal!” , “Nou, die rode is anders ook best mooi!” Einde quote.
Na afloop komt iedereen langs de kassa en rekent de openstaande rekening af. De keukendienst wordt bedankt voor al het werk en we keren huiswaarts na een fijne avond.