Op de volgende dagen zijn wij gedurende de feestdagen geopend:

23, 27, 28 en 30 december 2019 en 3 januari 2020.

Op 2 januari start de competitie libre voor de donderdagavond groep.

Op 4 januari organiseren wij voor onze leden en eventuele partners een nieuwjaarsreceptie.

Tussen 13:00 en 15:00 uur zijn er diverse balspelen zoals tien over rood, spel met de blauwe bal etc.

Hierna gezellig samenzijn onder genot van een hapje en een drankje.

 

 

 

 

 


Wereldkampioen in ons clubgebouw.

We hebben al heel wat activiteiten gehad in het bestaan van BCD met als hoogtepunt voor mij de verhuizing van de club naar onze nieuwe lokatie aan de Jupiterweg.

Dit jaar hebben we voor de 2e keer de succesvolle snuffel zaterdag gehouden. Ook zeer recent heeft Gerard Termeulen het eerste toernooi gewonnen met als resultaat dat hij zich kampioen van 2019 kan noemen.

Maar op 26 oktober hebben we toch wel een activiteit gehad die wel uniek genoemd kan worden in Dronten. We hebben in onze locatie een voormalig wereldkampioen aan het werk kunnen zien.

Jean Paul de Bruijn was aanwezig in ons clublokaal om een clinic te geven aan alle aanwezige leden. Samen met biljart vereniging “ de Regenboog “ hebben we deze clinic georganiseerd. Van 13:00 uur tot 16:00 uur heeft hij les gegeven aan iedereen die dat wilde. De leden konden onder begeleiding van deze topper trekstoten en doorschietstoten leren. Het was een zeer aangename clinic. Af en toe heel serieus maar ook met een grapje.

In het 2e gedeelte van de clinic liet Jean Paul nog even wat kunststoten zien. Het was bijna niet te bevatten hoe sommige caramboles gemaakt werden. Iedereen zat met grote ogen te kijken rondom biljart 3.

Aan het einde van de clinic was er luid applaus en waren de aanwezige leden zeer onder de indruk en hadden zeker wat geleerd van deze grote speler.

Ik moet zeggen dat we als bestuur heel trots zijn hoe onze vereniging zich ontwikkeld. Als je alleen al ziet wat we het afgelopen jaar bereikt hebben is dit zeker een compliment waard aan alle leden van onze vereniging. Wie had gedacht dat we een voormalig wereldkampioen in diverse biljart disciplines in ons lokaal zouden hebben? Dit is toch weer een prachtige activiteit die wij als BCD hebben gedaan. Natuurlijk met de samenwerking van “ De Regenboog “ maar wel in ons lokaal aan de Jupiterweg.

Ik ga er van uit dat de activiteiten zoals het kampioenstoernooi en het bezoek van deze topspeler het verenigingsgevoel bij onze leden nog groter zal maken en dat het toernooi volgend jaar met meer leden gespeeld zal worden. Als bestuur doen we ons uiterste best om onze vereniging nog meer van de leden zelf te maken. En wie weet komt er nog wel eens een keer een topper langs om ons te laten zien wat een prachtige sport biljarten is.

Ko Hogervorst, voorzitter

 


De winnaars van het 1e Toernooi van de BCD20 Leden van de biljartvereniging BCD in Dronten zijn met elkaar de strijd aangegaan voor het clubkampioenschap van BCD.

Op zaterdag 5 oktober werden de eerste wedstrijden gespeeld. Elke speler moest 2 wedstrijden spelen om zich bij de beste 16 spelers te plaatsen. De wedstrijden begonnen om 10:30 uur. Tussendoor was er ook voor de inwendige mens gezorgd. De barcommissie had met broodjes en soep ervoor gezorgd dat men gedurende de dag lekker kon eten. Omstreeks 16:30 uur waren alle wedstrijden gespeeld en waren de 16 spelers bekend bij de wedstrijdleiding.

Op 12 oktober was het de finaledag. Ook nu werd er weer geloot en kwamen er zeer interessante wedstrijden uit de bus. Nico de Vries een van de hoogste spelers met 100 caramboles moest de strijd aanbinden tegen Ton de Vos die 110 caramboles bij elkaar moest spelen. Kortom zeer spannende wedstrijden. Natuurlijk was de soep en de broodjes wederom heerlijk. In een zeer gezellige sfeer kwam het toernooi tot de laatste 4 spelers. Simon,  Theo, Gerard  en Ronald hadden zich op indrukwekkende wijze bij de laatste 4 gespeeld. De loting gaf aan dat Simon tegen Gerard moest spelen en Theo tegen Ronald.

In 2 zinderende partijen werden Gerard en Ronald de winnaars en moesten Theo en Simon helaas voor hun om de 3e plaats spelen.

De 3e plaats werd door Theo behaald. Simon kon geen tegenstand meer bieden tegen het degelijke spel van Theo. Een verdiende 3e plaats voor Theo.

Toen de finale. Gerard tegen Ronald. Gerard speelt het biljartspel iets harder dan Ronald. En daar had Ronald toch meer moeite mee. Met heel degelijk spel pakte Gerard de eindzege. Het eerste kampioenstoernooi heeft een winnaar en dat is Gerard Termeulen.

Wij feliciteren Gerard met z’n 1e prijs. Het bestuur hoopt volgend jaar op nog meer leden die mee strijden voor het kampioenschap van 2020.

Op de foto ziet u de kampioen Gerard in het midden. Links van hem staat Theo en rechts Ronald.


Nieuw clubgebouw Biljart Centrum Dronten biedt enkel voordelen


  • Het clubgebouw werd geopend met een biljartstoot door wethouder Ton van Amerongen (rechts) en beleidsmedewerker Evelien van Raalte. © Aangeleverde foto

Dronten - Na een half jaar hard werken aan de verbouwing is afgelopen zaterdag het nieuwe clubgebouw van biljartvereniging Biljart Centrum Dronten geopend. Sportwethouder Ton van Amerongen en beleidsmedewerker Evelien van Raalte verrichtten de opening door middel van een biljartstoot op een van de vier biljarts.


De biljartvereniging had haar locatie tot 6 oktober boven zwembad Overboord aan de Educalaan. Nu zijn de vier biljarts verhuisd naar de Jupiterweg 20 midden in het centrum van Dronten.

Biljart Centrum Dronten moest weg uit Overboord omdat het zwembad op termijn plaats gaat maken voor een nieuw zwembad. Op die locatie was geen plek voor de biljartvereniging. Daarop volgde een periode van contructieve gesprekken tussen de biljartvereniging en de gemeente met als uitkomst de nieuwe locatie aan de Jupiterweg 20.

Luxe biljartlocatie

Het nieuwe clubgebouw is in een half jaar veranderd van twee leslokalen in een luxe biljartlocatie. Ook is er gelegenheid om biljartles te krijgen als men lid is van de vereniging.

De verbouwing is geheel door de eigen leden gedaan. Ook de biljarts zijn verhuisd door de leden zelf. Daarom is het een biljartlocatie geworden waar men zeer trots op is.

Meer leden zijn welkom

De verhuizing heeft voor de biljartvereniging enkel voordelen opgeleverd. De openingstijden heeft ze nu zelf in de hand. Dus een uitbreiding van het aantal leden is mogelijk. De 'snuffelzaterdag' op 15 september is zeer goed bezocht door de mensen uit de gemeente Dronten en heeft tot nu toe acht nieuwe leden opgeleverd.

Er is echter altijd ruimte voor nieuwe leden. Op vrijdag- en zaterdagmiddag is er altijd de mogelijkheid om even langs te komen om te kijken. De koffie staat klaar.


 

 

 

 


 


 

 

 
Biljartsite puntentellingen