Ons clubhuis is vanaf 14 oktober 2020

gesloten

tot maandag 16 november 2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BIJ OPENSTELLING CLUBHUIS ZULLEN ONDERSTAANDE REGELS WEER VAN TOEPASSING ZIJN OF WORDEN AANGEPAST.Op grond van een in overleg met de gemeente gemaakt protocol en huisregels kan er gebiljart worden.


Het protocol en regels zijn alsvolgt:


De basisregels van het Algemeen protocol verantwoord sporten van het NOC-NSF:

 • heeft u klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen;
 • ben je 18 jaar en ouder: houd 1,5 meter afstand van anderen;
 • was vaak uw handen en indien mogelijk
 • draag een mondkapje (advies);

 

Om deze basisregels en de regels voor vrijwilliger en barmedewerker te waarborgen zijn er diverse aanpassingen gemaakt en instructies opgesteld binnen het clublokaal.

 1. Er is een aparte in- en uitgang gecreëerd in het lokaal.
 2. Er zijn diverse zeep dispensers geplaatst in het lokaal, bij de ingang, bij het toilet en op diverse andere plaatsen in het lokaal.
 3. Er zijn diverse posters op gehangen in het lokaal met daarop de basisregels die nageleefd moeten worden als men aanwezig is in het lokaal.
 4. Er zijn 1,5 meter stickers op de vloer geplakt en ook zijn er looplijnen d.m.v. pijlen gecreëerd.
 5. Ook bij het toilet is er een poster opgehangen waarop staat dat er maar 1 persoon tegelijk gebruik mag maken van het toilet.
 6. Er zijn spatschermen gemonteerd op de bar.
 7. Er zijn schoonmaakdoeken aanwezig om de biljarts na elke wedstrijd schoon te maken.
 8. Er is een aanpassing gedaan voor de indeling van de bar. Er is een aparte plek gemaakt om bestellingen op te halen en een aparte plek gemaakt om lege flesjes en glazen te brengen.
 9. Alle tafels en stoelen worden op de 1,5 meter regel neergezet in het lokaal.

 

 

Daarbij worden er diverse instructies op papier gezet en gedeeld met de leden van BCD.

 1. Bij binnenkomst wordt er door de barmedewerker gevraagd naar de gezondheid. Bij klachten wordt de betreffende persoon niet binnengelaten
 2. Bij binnenkomst worden de handen gedesinfecteerd d.m.v. gebruik van de zeepdispenser
 3. De leden krijgen de instructie om de 1,5 meter regel in acht te nemen en de looprichtingen te volgen als men zich in het lokaal begeeft.
 4. De leden kunnen volgens een rooster biljarten. Medio september beginnen de onderlinge competities. Dit zal plaatsvinden onder de vernieuwde regels van de KNBB. (Verantwoord biljarten) De vernieuwde regels zijn in overleg tussen KNBB en ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport samengesteld.
 5. Als er gewisseld wordt van spelers op een biljart wordt het biljart en de stoelen gedesinfecteerd.
 6. Bestellingen aan de bar wordt gedaan middels een briefje en de spelers halen dit zelf op bij een aangegeven plek aan de bar.
 7. De lege glazen en de lege flesjes worden door de spelers op een andere plek aan de bar weer teruggebracht.
 8. Betaling gebeurd d.m.v. het neerleggen van het geldbedrag op de bar door de speler. De barmedewerker pakt het geldbedrag van de bar zodat er geen contact plaats vind met de speler.
 9. In de keuken worden alle hygiënische regels toegepast die al gelden volgens de normale horecaregels. Echter zal er nu meerdere keren schoongemaakt worden. Ook zal worden toegezien op het handen wassen elke 30 minuten.
 10. Een bezoek aan het toilet kan alleen door 1 persoon plaats vinden. Dit staat ook aangegeven d.m.v. een poster.
 11. Voordat het lokaal gaat sluiten worden de toiletten, keuken en biljarts schoongemaakt.
 12. Er wordt een iemand van BCD aangesteld als aanspreekpunt voor de gemeente.
 13. Elk lid van BCD is verantwoordelijk dat de regels worden nageleefd en is ook verantwoordelijk om leden aan te spreken als er regels worden overtreden.
 14. Er wordt een poster van de gezondheidscheck en het schoonmaak protocol in het lokaal geplaatst zodat iedereen op de hoogte is van deze regels.

 

 Volg bovenstaande regels nauwgezet zodat wij Corona vrij kunnen blijven biljarten

 

Bij nieuwe ontwikkelingen zullen wij dit vermelden op de site en de leden hierover informeren. 

 

 

  


De winnaars van het 1e Toernooi van de BCD20 Leden van de biljartvereniging BCD in Dronten zijn met elkaar de strijd aangegaan voor het clubkampioenschap van BCD.

Op zaterdag 5 oktober werden de eerste wedstrijden gespeeld. Elke speler moest 2 wedstrijden spelen om zich bij de beste 16 spelers te plaatsen. De wedstrijden begonnen om 10:30 uur. Tussendoor was er ook voor de inwendige mens gezorgd. De barcommissie had met broodjes en soep ervoor gezorgd dat men gedurende de dag lekker kon eten. Omstreeks 16:30 uur waren alle wedstrijden gespeeld en waren de 16 spelers bekend bij de wedstrijdleiding.

Op 12 oktober was het de finaledag. Ook nu werd er weer geloot en kwamen er zeer interessante wedstrijden uit de bus. Nico de Vries een van de hoogste spelers met 100 caramboles moest de strijd aanbinden tegen Ton de Vos die 110 caramboles bij elkaar moest spelen. Kortom zeer spannende wedstrijden. Natuurlijk was de soep en de broodjes wederom heerlijk. In een zeer gezellige sfeer kwam het toernooi tot de laatste 4 spelers. Simon,  Theo, Gerard  en Ronald hadden zich op indrukwekkende wijze bij de laatste 4 gespeeld. De loting gaf aan dat Simon tegen Gerard moest spelen en Theo tegen Ronald.

In 2 zinderende partijen werden Gerard en Ronald de winnaars en moesten Theo en Simon helaas voor hun om de 3e plaats spelen.

De 3e plaats werd door Theo behaald. Simon kon geen tegenstand meer bieden tegen het degelijke spel van Theo. Een verdiende 3e plaats voor Theo.

Toen de finale. Gerard tegen Ronald. Gerard speelt het biljartspel iets harder dan Ronald. En daar had Ronald toch meer moeite mee. Met heel degelijk spel pakte Gerard de eindzege. Het eerste kampioenstoernooi heeft een winnaar en dat is Gerard Termeulen.

Wij feliciteren Gerard met z’n 1e prijs. Het bestuur hoopt volgend jaar op nog meer leden die mee strijden voor het kampioenschap van 2020.

Op de foto ziet u de kampioen Gerard in het midden. Links van hem staat Theo en rechts Ronald.


Nieuw clubgebouw Biljart Centrum Dronten biedt enkel voordelen


 • Het clubgebouw werd geopend met een biljartstoot door wethouder Ton van Amerongen (rechts) en beleidsmedewerker Evelien van Raalte. © Aangeleverde foto

Dronten - Na een half jaar hard werken aan de verbouwing is afgelopen zaterdag het nieuwe clubgebouw van biljartvereniging Biljart Centrum Dronten geopend. Sportwethouder Ton van Amerongen en beleidsmedewerker Evelien van Raalte verrichtten de opening door middel van een biljartstoot op een van de vier biljarts.


De biljartvereniging had haar locatie tot 6 oktober boven zwembad Overboord aan de Educalaan. Nu zijn de vier biljarts verhuisd naar de Jupiterweg 20 midden in het centrum van Dronten.

Biljart Centrum Dronten moest weg uit Overboord omdat het zwembad op termijn plaats gaat maken voor een nieuw zwembad. Op die locatie was geen plek voor de biljartvereniging. Daarop volgde een periode van contructieve gesprekken tussen de biljartvereniging en de gemeente met als uitkomst de nieuwe locatie aan de Jupiterweg 20.

Luxe biljartlocatie

Het nieuwe clubgebouw is in een half jaar veranderd van twee leslokalen in een luxe biljartlocatie. Ook is er gelegenheid om biljartles te krijgen als men lid is van de vereniging.

De verbouwing is geheel door de eigen leden gedaan. Ook de biljarts zijn verhuisd door de leden zelf. Daarom is het een biljartlocatie geworden waar men zeer trots op is.

Meer leden zijn welkom

De verhuizing heeft voor de biljartvereniging enkel voordelen opgeleverd. De openingstijden heeft ze nu zelf in de hand. Dus een uitbreiding van het aantal leden is mogelijk. De 'snuffelzaterdag' op 15 september is zeer goed bezocht door de mensen uit de gemeente Dronten en heeft tot nu toe acht nieuwe leden opgeleverd.

Er is echter altijd ruimte voor nieuwe leden. Op vrijdag- en zaterdagmiddag is er altijd de mogelijkheid om even langs te komen om te kijken. De koffie staat klaar. 

 

  


 

 

 
Biljartsite puntentellingen