Bant – BCD

Op 21 oktober 2023 hadden we voor de tweede keer een sportieve ontmoeting met de biljartclub uit Bant.

Rond 13:00  arriveerden 10 biljarters en na een kopje koffie met heerlijk door hen meegenomen gebak  en een welkomstwoord  van Frits als vroegere “Banter”.

Bij beide deelnemende verenigingen moesten door verhinderingen eerst nog enkele veranderingen  aan het wedstrijdschema  door worden aangebracht (dank aan Ton en Simon) maar toen werd enthousiast begonnen.

De eerste ronde op drie biljarts leverde meteen een 1-2 voorsprong voor de gasten op. In de tweede ronde was de uitslag zelfs 0-3.

De volgende rondes leverden nog een voordeel voor BCD op: 3-2.

Het zal dan ook niet verbazen dat Bant er met een afgetekende overwinning terug naar huis ging. Een opvallende constatering van deze middag is dat het moyenne-percentage bij BCD over de hele linie onder de 100% zat en bij Bant duidelijker hoger uitviel, met uitschieters van 166 en 143%.

Vanaf 3 uur heeft Ko op het vierde biljart nog een clinic/les  gegeven. Deze werd zeer enthousiast gevolgd door onze gasten.

Het geheel overziende was het weer een zeer geslaagde middag en de suggestie om het volgend jaar dit weer te herhalen werd unaniem omarmd.

Dus voor volgend jaar ligt er weer een uitdaging.

 

Paul K    

Uitslag Bant – BCD

 

 

 

****************************************************************************

 

 

 

Zaterdag 26 november 2022 zijn de biljarters uit Bant onze gasten geweest.

 

Spelen tegen de biljartvereniging Bant.

Afgelopen zaterdag 26 november hebben we een tweekamp gespeeld tegen onze mede biljarters uit Bant. Frits van der Wiel had deze wedstrijd georganiseerd maar helaas kon hij er zelf niet bij zijn vanwege corona. Frits, vanuit ons allemaal wensen we je een heel spoedig herstel zodat je de volgende keer wel mee kan doen. Om 13:15 uur stapten 9 mensen van de biljartvereniging uit Bant ons lokaal binnen. Het was direct gezellig mede ook door de vriendelijke binnenkomst. En er werd ook gebak mee genomen voor de koffie. Zeer aardig en het werd zeker door ons op prijs gesteld. Omdat Frits met corona thuis moest blijven hebben we een foto gemaakt van de gehele groep en heeft Simon Olie samen met Paul Kroon de wedstrijdleiding op zich genomen. Een dank je wel is dan ook zeer op z’n plaats voor Simon en Paul. Het is allemaal prachtig verlopen. Er werden 10 wedstrijden gespeeld. Of eigenlijk hebben de biljarters van Bant 10 wedstrijden met ons gespeeld. Alleen Theo van Groezen heeft kunnen winnen voor ons. De andere 9 partijen gingen allemaal verloren. Of het door het gebak kwam weet ik niet maar de spelers van Bant waren in een geweldige vorm. Dus moet ik helaas zeggen dat Bant met overmacht deze tweestrijd heeft gewonnen. Maar er komt een revanche. En dan zijn we op ons hoede voor deze geduchte tegenstander.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er werd door de biljarters van Bant gevraagd of er tijd was om een klein beetje instructie te krijgen over het biljartspel. Je zou zeggen dat dit eigenlijk niet nodig was als je bovenstaande leest maar het aantal caramboles wat gemaakt moest worden door de Bant spelers lag niet erg hoog. Dus men is zeer leergierig. Er is door de voorzitter een aantal uren instructie gegeven wat zeer gewaardeerd werd door de spelers van Bant. Trekstoten en doorschiet stoten kwamen zeer ruim aan bod. En aan het einde van de middag was men heel enthousiast over het algehele resultaat. Kortom een zeer geslaagde middag. We hebben afgesproken dat we dit zeker zullen herhalen. We hebben de mensen van Bant een goede thuiskomst gewenst en we houden contact voor de volgende keer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Groet,

Ko

 

 

 

 

 

Hierbij even een overzicht van de wedstrijdleiding.

Bant heeft een afgetekende overwinning behaald. We hebben het nog gehad over de overeenkomst met het Nederlands  elftal: ook wij hebben ver onder ons kunnen gespeeld.

Kijk daarvoor naar de voorlaatste kolom: het aantal te behalen caramboles op basis van de gespeelde gemiddelden ligt beduidend onder het vooraf vastgestelde aantal caramboles (behalve Dirk).

Wat Bant betreft ligt dit precies andersom. Ze lijken dus beter te kunnen biljarten dan opgegeven. Maar misschien werkte de ambiance erg inspirerend.

Alles bij elkaar een geslaagde en gezellige middag en voor herhaling vatbaar,

 

Paul (bar en wedstrijdleiding)

 

Uitslagen wedstrijden

 

 

 

 

 

close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star