Activiteiten en mededelingen

Bericht van de voorzitter

 

Er staat weer een nieuw biljartseizoen voor de deur. We beginnen dit jaar met een schone lei, nieuwe lakens en meteen een wedstrijd tussen de maandagavond en de donderdagavond. Een vliegende start dus.

Op 29 augustus zijn de lakens vernieuwd. Dat ziet er mooi uit en beloofd ook weer goede condities voor een mooi biljartseizoen. Denk eraan dat de horloges afgedaan worden tijdens het spelen, zodat we de lakens niet onnodig beschadigen. Het is leuk om te weten dat twee van de vier lakens gesponsord zijn door ‘Zonder Gas’. Dit bedrijf helpt klanten drastisch minder gas te verbruiken door elektrisch te verwarmen, koken en warm water te gebruiken. Wie hier meer over wil weten kan dat opzoeken op internet (www.zondergas.nu).

Op 2 september is van 13.00 uur tot 17.00 uur een snuffelmiddag voor iedereen die geïnteresseerd is. Misschien een leuk idee om de buurman mee te vragen of andere bekenden, zodat zij kunnen kennismaken met onze gezellige club.

Op 4 en 7 september spelen de maandagavond en de donderdagavond tegen elkaar. Het gaat er natuurlijk om dat we twee leuke avonden hebben, maar ik ben ook wel benieuwd wie er zal gaan winnen.

Op 9 september is er weer een halfjaarlijkse schoonmaak gepland. Vanaf 09.00 uur wordt door de leden van de donderdagavond het hele gebouw weer spic en span schoongemaakt. Gezien de ervaringen van de afgelopen jaren gaat dat zeker lukken.

Op 15 en 16 september is er op de club een vrije inloopmiddag i.v.m. de Nationale Sportweek.

Jong en oud is dan van harte welkom om gratis te biljarten in het clubgebouw tussen 13.00 uur en 15.30 uur. Een en ander zal met de inwoners van Gemeente Dronten worden gecommuniceerd via de kanalen van SportinDronten.

Op 14 oktober organiseren we een nieuw evenement. Een blauwe-bal toernooi. Op donderdagavonden hebben we in de vakantieperiode meermaals met de blauwe-bal gespeeld en dat blijkt veel hilariteit maar ook mooie caramboles op te leveren. Op 14 oktober willen we een leuke dag organiseren waarin we zullen zien wie daar het beste mee uit de voeten kan. We spelen dan met koppels tegen elkaar. Voor de kosten vragen we € 10,- per koppel. Het is niet alleen leuk om te doen, maar ook leuk om te kijken hoe anderen het doen. We hopen dus op veel deelname.

Hier wil ik het maar even bij laten. Ik wens jullie namens het hele bestuur een gezellig biljartseizoen toe, waarbij de ballen maar goed mogen rollen.

Jan Saal

Voorzitter

 

 

 

Als het schooljaar op het punt staat om weer te beginnen, de dagen korter worden en het binnensporten na een mooie zomer weer aantrekkelijker wordt,

is het tijd voor een Snuffelmiddag op de biljartclub.
De planning was snel gemaakt, in de krant en op de site van de krant werden een paar oproepjes geplaatst en op 2 september is deze Snuffelmiddag geweest: een erg gezellige middag!

Er was veel belangstelling van aspirant leden en er werd op iedere tafel gespeeld.

De binnenlopers konden een keu uit het rek pakken en ook meespelen.
De ontdekking, dat er aan leden gratis les gegeven wordt op dinsdagmiddagen was een extra stimulans om zich op te geven.
Al met al was het een zeer geslaagde middag en hebben 5 nieuwe leden zich op deze middag aangemeld.
Volgend jaar wordt de Snuffelmiddag weer gepland!

********

Vanuit de Meerpaal werd de Sportweek een dikke week later, 15 en 16 september, georganiseerd.

Helaas werd daar erg weinig reclame voor gemaakt: in de Flevopost stond een artikeltje.

Als Biljart Centrum Dronten deden we wel mee en op de site van de Meerpaal kon men onze naam vinden, maar er kwam niemand kijken.

 

December
16 december Kerstballen toernooi
Voor leden BCD

Kerstballen Toernooi

 

BCD organiseert op 16 december 2023 het Kerstballen toernooi.

 

Onder genot van een drankje en hapje worden er diverse spelletjes gespeeld.

 

Welke spelletjes, dat is nog een verrassing.

 

Minimale aantal deelnemers 20 – opgave kan tot 05-12-2023

 

Aanmelden zie lijst, of bij Peter Vierhuizen  vierhuizen@solcon.nl

 
Januari

Driebanden

Helaas is de competitie driebanden, door afmeldingen of ziekte

gestopt.

BCD zou weer een competitie driebanden willen opstarten.

Minimale aantal deelnemers: 8 spelers.

De driebanden competitie wordt gespeeld op dinsdagavond.

Start januari 2024. Bij genoeg deelname

Aanmelden bij: Opgave lijst clubgebouw.

Of bij Aart 06-47543211  vandergronde23@gmail.com

 

 

 

 

Kom bij de Club | „Gezellig biljarten bij Biljart Centrum Dronten”

 

 

 

De openingstijden van ons lokaal zijn:

Maandagavond geopend van 19.00 uur tot 23.00 uur.

Dinsdag geopend van 13.00 uur tot 15.30 (les voor leden).

Woensdagmiddag geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Donderdagavond geopende van 19.00 uur tot 23.00 uur.

Vrijdagmiddag geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Zaterdagmiddag geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuw clubgebouw Biljart Centrum Dronten biedt enkel voordelen

 

  • Het clubgebouw werd geopend met een biljartstoot door wethouder Ton van Amerongen (rechts) en beleidsmedewerker Evelien van Raalte. © Aangeleverde foto

Dronten – Na een half jaar hard werken aan de verbouwing is afgelopen zaterdag het nieuwe clubgebouw van biljartvereniging Biljart Centrum Dronten geopend. Sportwethouder Ton van Amerongen en beleidsmedewerker Evelien van Raalte verrichtten de opening door middel van een biljartstoot op een van de vier biljarts.

 

De biljartvereniging had haar locatie tot 6 oktober boven zwembad Overboord aan de Educalaan. Nu zijn de vier biljarts verhuisd naar de Jupiterweg 20 midden in het centrum van Dronten.

Biljart Centrum Dronten moest weg uit Overboord omdat het zwembad op termijn plaats gaat maken voor een nieuw zwembad. Op die locatie was geen plek voor de biljartvereniging. Daarop volgde een periode van contructieve gesprekken tussen de biljartvereniging en de gemeente met als uitkomst de nieuwe locatie aan de Jupiterweg 20.

Luxe biljartlocatie

Het nieuwe clubgebouw is in een half jaar veranderd van twee leslokalen in een luxe biljartlocatie. Ook is er gelegenheid om biljartles te krijgen als men lid is van de vereniging.

De verbouwing is geheel door de eigen leden gedaan. Ook de biljarts zijn verhuisd door de leden zelf. Daarom is het een biljartlocatie geworden waar men zeer trots op is.

Meer leden zijn welkom

De verhuizing heeft voor de biljartvereniging enkel voordelen opgeleverd. De openingstijden heeft ze nu zelf in de hand. Dus een uitbreiding van het aantal leden is mogelijk. De ‘snuffelzaterdag’ op 15 september is zeer goed bezocht door de mensen uit de gemeente Dronten en heeft tot nu toe acht nieuwe leden opgeleverd.

Er is echter altijd ruimte voor nieuwe leden. Op vrijdag- en zaterdagmiddag is er altijd de mogelijkheid om even langs te komen om te kijken. De koffie staat klaar. 

 

  

 

Berekening caramboles volgens richtlijn KNBB

 

 

Biljartsite puntentellingen

 

close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star