Activiteiten en mededelingen

Zaterdag 26 november 2022 zijn de biljarters uit Bant onze gasten

De aanvang is 13:30. De spelers dienen om 13:15 aanwezig te zijn.

De BCD deelnemers zijn:

Hiel Ahrens, Ed Post, Aart van der Gronde, Simon Olie, Frits van der Wiel,

Ronald Mangal, Theo van Groezen, Paul Schraven, Eildert Strating en Jan Groot.

Reserve is Dirk Leerenveld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De openingstijden van ons lokaal zijn:

Maandagavond geopend van 19.00 uur tot 23.00 uur.

Dinsdag de gehele dag gesloten.

Woensdagmiddag geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Donderdagavond geopende van 19.00 uur tot 23.00 uur.

Vrijdagmiddag geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Zaterdagmiddag geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De winnaars van het 1e Toernooi van de BCD

 

 

20 Leden van de biljartvereniging BCD in Dronten zijn met elkaar de strijd aangegaan voor het clubkampioenschap van BCD.

Op zaterdag 5 oktober werden de eerste wedstrijden gespeeld. Elke speler moest 2 wedstrijden spelen om zich bij de beste 16 spelers te plaatsen. De wedstrijden begonnen om 10:30 uur. Tussendoor was er ook voor de inwendige mens gezorgd. De barcommissie had met broodjes en soep ervoor gezorgd dat men gedurende de dag lekker kon eten. Omstreeks 16:30 uur waren alle wedstrijden gespeeld en waren de 16 spelers bekend bij de wedstrijdleiding.

Op 12 oktober was het de finaledag. Ook nu werd er weer geloot en kwamen er zeer interessante wedstrijden uit de bus. Nico de Vries een van de hoogste spelers met 100 caramboles moest de strijd aanbinden tegen Ton de Vos die 110 caramboles bij elkaar moest spelen. Kortom zeer spannende wedstrijden. Natuurlijk was de soep en de broodjes wederom heerlijk. In een zeer gezellige sfeer kwam het toernooi tot de laatste 4 spelers. Simon,  Theo, Gerard  en Ronald hadden zich op indrukwekkende wijze bij de laatste 4 gespeeld. De loting gaf aan dat Simon tegen Gerard moest spelen en Theo tegen Ronald.

In 2 zinderende partijen werden Gerard en Ronald de winnaars en moesten Theo en Simon helaas voor hun om de 3e plaats spelen.

De 3e plaats werd door Theo behaald. Simon kon geen tegenstand meer bieden tegen het degelijke spel van Theo. Een verdiende 3e plaats voor Theo.

Toen de finale. Gerard tegen Ronald. Gerard speelt het biljartspel iets harder dan Ronald. En daar had Ronald toch meer moeite mee. Met heel degelijk spel pakte Gerard de eindzege. Het eerste kampioenstoernooi heeft een winnaar en dat is Gerard Termeulen.

Wij feliciteren Gerard met z’n 1e prijs. Het bestuur hoopt volgend jaar op nog meer leden die mee strijden voor het kampioenschap van 2020.

Op de foto ziet u de kampioen Gerard in het midden. Links van hem staat Theo en rechts Ronald.

 

Nieuw clubgebouw Biljart Centrum Dronten biedt enkel voordelen

 

  • Het clubgebouw werd geopend met een biljartstoot door wethouder Ton van Amerongen (rechts) en beleidsmedewerker Evelien van Raalte. © Aangeleverde foto

Dronten – Na een half jaar hard werken aan de verbouwing is afgelopen zaterdag het nieuwe clubgebouw van biljartvereniging Biljart Centrum Dronten geopend. Sportwethouder Ton van Amerongen en beleidsmedewerker Evelien van Raalte verrichtten de opening door middel van een biljartstoot op een van de vier biljarts.

 

De biljartvereniging had haar locatie tot 6 oktober boven zwembad Overboord aan de Educalaan. Nu zijn de vier biljarts verhuisd naar de Jupiterweg 20 midden in het centrum van Dronten.

Biljart Centrum Dronten moest weg uit Overboord omdat het zwembad op termijn plaats gaat maken voor een nieuw zwembad. Op die locatie was geen plek voor de biljartvereniging. Daarop volgde een periode van contructieve gesprekken tussen de biljartvereniging en de gemeente met als uitkomst de nieuwe locatie aan de Jupiterweg 20.

Luxe biljartlocatie

Het nieuwe clubgebouw is in een half jaar veranderd van twee leslokalen in een luxe biljartlocatie. Ook is er gelegenheid om biljartles te krijgen als men lid is van de vereniging.

De verbouwing is geheel door de eigen leden gedaan. Ook de biljarts zijn verhuisd door de leden zelf. Daarom is het een biljartlocatie geworden waar men zeer trots op is.

Meer leden zijn welkom

De verhuizing heeft voor de biljartvereniging enkel voordelen opgeleverd. De openingstijden heeft ze nu zelf in de hand. Dus een uitbreiding van het aantal leden is mogelijk. De ‘snuffelzaterdag’ op 15 september is zeer goed bezocht door de mensen uit de gemeente Dronten en heeft tot nu toe acht nieuwe leden opgeleverd.

Er is echter altijd ruimte voor nieuwe leden. Op vrijdag- en zaterdagmiddag is er altijd de mogelijkheid om even langs te komen om te kijken. De koffie staat klaar. 

 

  

 

Berekening caramboles volgens richtlijn KNBB

 

 

Biljartsite puntentellingen