Activiteiten en mededelingen

 

WE GAAN WEER OPEN……

Na een lange tijd van niet mogen biljarten mogen we vanaf a.s. woensdag 19 mei weer onze geliefde sport beoefenen. Ons clublokaal mag weer open. We mogen weer een partijtje biljarten op het groene laken.

Natuurlijk moeten we dit wel doen onder de coronaregels die er toch nog steeds gelden. Vandaar dat we wel open gaan maar wel met een max aantal leden per uur. Ik wil jullie middels deze mail informeren hoe we het e.e.a. gaan opstarten.

De openingstijden van ons lokaal zijn:

Maandagavond 19:00 uur tot 22:00 uur.

Donderdagavond van 19:00 uur tot 22:00 uur.

Woensdagmiddag van 13:00 uur tot 16:00 uur

Vrijdagmiddag van 13:00 uur tot 16:00 uur.

Zaterdagmiddag van 13:00 uur tot 16:00 uur.

 

Per uur kunnen er 8 leden tegelijk biljarten.

 

Biljarten op maandag en donderdagavond.

We hebben besloten dat er met een vast schema gespeeld gaat worden op maandagavond en donderdagavond. Een vast schema houdt in dat leden die zich aanmelden voor een bepaald uur dat dit dan elke week hetzelfde blijft. Dus als iemand zich aanmeldt voor maandagavond tussen 19:00 en 20:00 uur zal dit voor de rest van de maandagavonden ook zo zijn. Aanmelden kan middels een mail naar Maria. ( mhcvanvegchel@gmail.com ) Natuurlijk vervalt het reserveren als we weer zonder regels open mogen blijven. Als er meer dan 8 leden zich aanmelden voor een bepaald uur zal de laatste speler gevraagd worden om een ander uur te reserveren.

Biljarten op woensdag, vrijdag en zaterdagmiddag.

Op de vrije speelmiddagen van woensdag, vrijdag en zaterdag. Voor deze middagen is het niet noodzakelijk om vast uren af te spreken. Dit kan natuurlijk wel. Dan ben je verzekerd van speeltijd op deze middagen. Echter kan je voor deze middagen ook adhoc reserveren. Dat kan je doen door je naam op de lijst te schrijven als je aanwezig bent op maandag of donderdagavond. Er ligt een lijst op de bar waarin je dan een tijd kan reserveren voor de middagen. Je kan ook gewoon naar het lokaal komen maar dan loop je het risico dat er al 8 leden aan het biljarten zijn en dan kan je helaas niet naar binnen. Het kan ook zijn dat het lokaal gesloten is als er niemand gereserveerd heeft. Een derde mogelijkheid is om te bellen met het lokaal en te vragen of er nog ruimte is om te spelen. Tel: 06-33711552 )

Voor alle uren geldt de regel dat er verlengd mag worden na overleg met de barmedewerker. Als het uur niet volgeboekt is kan er doorgespeeld worden.

Natuurlijk zijn er nog steeds een aantal coronaregels die nageleefd moeten worden om veilig te kunnen biljarten. Ik wil jullie met klem vragen om deze regels te handhaven.

  • Bij verplaatsing in het lokaal moet er een mondkapje gedragen worden.
  • Bij binnenkomst van het lokaal moet de handen worden gedesinfecteerd.
  • Iedereen in het lokaal houdt 1,5 meter afstand van elkaar.

 

Als we deze regels met elkaar kunnen respecteren dan blijft het voor iedereen veilig biljarten en dat is waar we het voor doen.

 

Ik hoop u allen weer te zien aan de tafel met een drankje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De winnaars van het 1e Toernooi van de BCD

 

 

20 Leden van de biljartvereniging BCD in Dronten zijn met elkaar de strijd aangegaan voor het clubkampioenschap van BCD.

Op zaterdag 5 oktober werden de eerste wedstrijden gespeeld. Elke speler moest 2 wedstrijden spelen om zich bij de beste 16 spelers te plaatsen. De wedstrijden begonnen om 10:30 uur. Tussendoor was er ook voor de inwendige mens gezorgd. De barcommissie had met broodjes en soep ervoor gezorgd dat men gedurende de dag lekker kon eten. Omstreeks 16:30 uur waren alle wedstrijden gespeeld en waren de 16 spelers bekend bij de wedstrijdleiding.

Op 12 oktober was het de finaledag. Ook nu werd er weer geloot en kwamen er zeer interessante wedstrijden uit de bus. Nico de Vries een van de hoogste spelers met 100 caramboles moest de strijd aanbinden tegen Ton de Vos die 110 caramboles bij elkaar moest spelen. Kortom zeer spannende wedstrijden. Natuurlijk was de soep en de broodjes wederom heerlijk. In een zeer gezellige sfeer kwam het toernooi tot de laatste 4 spelers. Simon,  Theo, Gerard  en Ronald hadden zich op indrukwekkende wijze bij de laatste 4 gespeeld. De loting gaf aan dat Simon tegen Gerard moest spelen en Theo tegen Ronald.

In 2 zinderende partijen werden Gerard en Ronald de winnaars en moesten Theo en Simon helaas voor hun om de 3e plaats spelen.

De 3e plaats werd door Theo behaald. Simon kon geen tegenstand meer bieden tegen het degelijke spel van Theo. Een verdiende 3e plaats voor Theo.

Toen de finale. Gerard tegen Ronald. Gerard speelt het biljartspel iets harder dan Ronald. En daar had Ronald toch meer moeite mee. Met heel degelijk spel pakte Gerard de eindzege. Het eerste kampioenstoernooi heeft een winnaar en dat is Gerard Termeulen.

Wij feliciteren Gerard met z’n 1e prijs. Het bestuur hoopt volgend jaar op nog meer leden die mee strijden voor het kampioenschap van 2020.

Op de foto ziet u de kampioen Gerard in het midden. Links van hem staat Theo en rechts Ronald.

 

Nieuw clubgebouw Biljart Centrum Dronten biedt enkel voordelen

 

  • Het clubgebouw werd geopend met een biljartstoot door wethouder Ton van Amerongen (rechts) en beleidsmedewerker Evelien van Raalte. © Aangeleverde foto

Dronten – Na een half jaar hard werken aan de verbouwing is afgelopen zaterdag het nieuwe clubgebouw van biljartvereniging Biljart Centrum Dronten geopend. Sportwethouder Ton van Amerongen en beleidsmedewerker Evelien van Raalte verrichtten de opening door middel van een biljartstoot op een van de vier biljarts.

 

De biljartvereniging had haar locatie tot 6 oktober boven zwembad Overboord aan de Educalaan. Nu zijn de vier biljarts verhuisd naar de Jupiterweg 20 midden in het centrum van Dronten.

Biljart Centrum Dronten moest weg uit Overboord omdat het zwembad op termijn plaats gaat maken voor een nieuw zwembad. Op die locatie was geen plek voor de biljartvereniging. Daarop volgde een periode van contructieve gesprekken tussen de biljartvereniging en de gemeente met als uitkomst de nieuwe locatie aan de Jupiterweg 20.

Luxe biljartlocatie

Het nieuwe clubgebouw is in een half jaar veranderd van twee leslokalen in een luxe biljartlocatie. Ook is er gelegenheid om biljartles te krijgen als men lid is van de vereniging.

De verbouwing is geheel door de eigen leden gedaan. Ook de biljarts zijn verhuisd door de leden zelf. Daarom is het een biljartlocatie geworden waar men zeer trots op is.

Meer leden zijn welkom

De verhuizing heeft voor de biljartvereniging enkel voordelen opgeleverd. De openingstijden heeft ze nu zelf in de hand. Dus een uitbreiding van het aantal leden is mogelijk. De ‘snuffelzaterdag’ op 15 september is zeer goed bezocht door de mensen uit de gemeente Dronten en heeft tot nu toe acht nieuwe leden opgeleverd.

Er is echter altijd ruimte voor nieuwe leden. Op vrijdag- en zaterdagmiddag is er altijd de mogelijkheid om even langs te komen om te kijken. De koffie staat klaar. 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Biljartsite puntentellingen