Activiteiten en mededelingen

Beste leden van BCD,

 

Er zijn vragen gekomen bij het bestuur of er les gegeven kan worden binnen onze vereniging.

Ik heb deze vraag opgepakt en ik wil graag op dinsdagmiddag de lessen verzorgen. Ik ben al een  beetje begonnen op de vrijdagmiddag maar er is te veel animo om vrij te spelen door andere leden dus heb ik besloten om les te gaan geven op dinsdagmiddag.

 

Er zijn op dit moment 4 personen, maar ik hoop dat er meer leden zich aan zullen melden om samen het niveau omhoog te brengen. Als iemand les wil hebben in een speciaal onderdeel kan dat ook verzorgd worden. We hebben 4 biljarts tot onze beschikking en er is dus ruimte om iedereen te helpen met de vooruitgang.

 

Het is dus geen oefenmiddag. Ook kan er niet vrij gespeeld worden. De dinsdagmiddag is dus puur alleen voor het les geven. De lessen beginnen om 13:00 uur. Er zijn natuurlijk geen kosten aan verbonden.

 

Ik hoop dat we snel met een mooi aantal leden een leuke middag zullen hebben en dat er met plezier geleerd kan worden.

 

Tot snel,

 

Ko Hogervorst.

 

 

 

Zaterdag 26 november 2022 zijn de biljarters uit Bant onze gasten geweest.

 

Spelen tegen de biljartvereniging Bant.

Afgelopen zaterdag 26 november hebben we een tweekamp gespeeld tegen onze mede biljarters uit Bant. Frits van der Wiel had deze wedstrijd georganiseerd maar helaas kon hij er zelf niet bij zijn vanwege corona. Frits, vanuit ons allemaal wensen we je een heel spoedig herstel zodat je de volgende keer wel mee kan doen. Om 13:15 uur stapten 9 mensen van de biljartvereniging uit Bant ons lokaal binnen. Het was direct gezellig mede ook door de vriendelijke binnenkomst. En er werd ook gebak mee genomen voor de koffie. Zeer aardig en het werd zeker door ons op prijs gesteld. Omdat Frits met corona thuis moest blijven hebben we een foto gemaakt van de gehele groep en heeft Simon Olie samen met Paul Kroon de wedstrijdleiding op zich genomen. Een dank je wel is dan ook zeer op z’n plaats voor Simon en Paul. Het is allemaal prachtig verlopen. Er werden 10 wedstrijden gespeeld. Of eigenlijk hebben de biljarters van Bant 10 wedstrijden met ons gespeeld. Alleen Theo van Groezen heeft kunnen winnen voor ons. De andere 9 partijen gingen allemaal verloren. Of het door het gebak kwam weet ik niet maar de spelers van Bant waren in een geweldige vorm. Dus moet ik helaas zeggen dat Bant met overmacht deze tweestrijd heeft gewonnen. Maar er komt een revanche. En dan zijn we op ons hoede voor deze geduchte tegenstander.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er werd door de biljarters van Bant gevraagd of er tijd was om een klein beetje instructie te krijgen over het biljartspel. Je zou zeggen dat dit eigenlijk niet nodig was als je bovenstaande leest maar het aantal caramboles wat gemaakt moest worden door de Bant spelers lag niet erg hoog. Dus men is zeer leergierig. Er is door de voorzitter een aantal uren instructie gegeven wat zeer gewaardeerd werd door de spelers van Bant. Trekstoten en doorschiet stoten kwamen zeer ruim aan bod. En aan het einde van de middag was men heel enthousiast over het algehele resultaat. Kortom een zeer geslaagde middag. We hebben afgesproken dat we dit zeker zullen herhalen. We hebben de mensen van Bant een goede thuiskomst gewenst en we houden contact voor de volgende keer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Groet,

Ko

 

 

 

 

 

Hierbij even een overzicht van de wedstrijdleiding.

Bant heeft een afgetekende overwinning behaald. We hebben het nog gehad over de overeenkomst met het Nederlands  elftal: ook wij hebben ver onder ons kunnen gespeeld.

Kijk daarvoor naar de voorlaatste kolom: het aantal te behalen caramboles op basis van de gespeelde gemiddelden ligt beduidend onder het vooraf vastgestelde aantal caramboles (behalve Dirk).

Wat Bant betreft ligt dit precies andersom. Ze lijken dus beter te kunnen biljarten dan opgegeven. Maar misschien werkte de ambiance erg inspirerend.

Alles bij elkaar een geslaagde en gezellige middag en voor herhaling vatbaar,

 

Paul (bar en wedstrijdleiding)

 

Uitslagen wedstrijden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De openingstijden van ons lokaal zijn:

Maandagavond geopend van 19.00 uur tot 23.00 uur.

Dinsdag de gehele dag gesloten.

Woensdagmiddag geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Donderdagavond geopende van 19.00 uur tot 23.00 uur.

Vrijdagmiddag geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Zaterdagmiddag geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De winnaars van het 1e Toernooi van de BCD

 

 

20 Leden van de biljartvereniging BCD in Dronten zijn met elkaar de strijd aangegaan voor het clubkampioenschap van BCD.

Op zaterdag 5 oktober werden de eerste wedstrijden gespeeld. Elke speler moest 2 wedstrijden spelen om zich bij de beste 16 spelers te plaatsen. De wedstrijden begonnen om 10:30 uur. Tussendoor was er ook voor de inwendige mens gezorgd. De barcommissie had met broodjes en soep ervoor gezorgd dat men gedurende de dag lekker kon eten. Omstreeks 16:30 uur waren alle wedstrijden gespeeld en waren de 16 spelers bekend bij de wedstrijdleiding.

Op 12 oktober was het de finaledag. Ook nu werd er weer geloot en kwamen er zeer interessante wedstrijden uit de bus. Nico de Vries een van de hoogste spelers met 100 caramboles moest de strijd aanbinden tegen Ton de Vos die 110 caramboles bij elkaar moest spelen. Kortom zeer spannende wedstrijden. Natuurlijk was de soep en de broodjes wederom heerlijk. In een zeer gezellige sfeer kwam het toernooi tot de laatste 4 spelers. Simon,  Theo, Gerard  en Ronald hadden zich op indrukwekkende wijze bij de laatste 4 gespeeld. De loting gaf aan dat Simon tegen Gerard moest spelen en Theo tegen Ronald.

In 2 zinderende partijen werden Gerard en Ronald de winnaars en moesten Theo en Simon helaas voor hun om de 3e plaats spelen.

De 3e plaats werd door Theo behaald. Simon kon geen tegenstand meer bieden tegen het degelijke spel van Theo. Een verdiende 3e plaats voor Theo.

Toen de finale. Gerard tegen Ronald. Gerard speelt het biljartspel iets harder dan Ronald. En daar had Ronald toch meer moeite mee. Met heel degelijk spel pakte Gerard de eindzege. Het eerste kampioenstoernooi heeft een winnaar en dat is Gerard Termeulen.

Wij feliciteren Gerard met z’n 1e prijs. Het bestuur hoopt volgend jaar op nog meer leden die mee strijden voor het kampioenschap van 2020.

Op de foto ziet u de kampioen Gerard in het midden. Links van hem staat Theo en rechts Ronald.

 

Nieuw clubgebouw Biljart Centrum Dronten biedt enkel voordelen

 

  • Het clubgebouw werd geopend met een biljartstoot door wethouder Ton van Amerongen (rechts) en beleidsmedewerker Evelien van Raalte. © Aangeleverde foto

Dronten – Na een half jaar hard werken aan de verbouwing is afgelopen zaterdag het nieuwe clubgebouw van biljartvereniging Biljart Centrum Dronten geopend. Sportwethouder Ton van Amerongen en beleidsmedewerker Evelien van Raalte verrichtten de opening door middel van een biljartstoot op een van de vier biljarts.

 

De biljartvereniging had haar locatie tot 6 oktober boven zwembad Overboord aan de Educalaan. Nu zijn de vier biljarts verhuisd naar de Jupiterweg 20 midden in het centrum van Dronten.

Biljart Centrum Dronten moest weg uit Overboord omdat het zwembad op termijn plaats gaat maken voor een nieuw zwembad. Op die locatie was geen plek voor de biljartvereniging. Daarop volgde een periode van contructieve gesprekken tussen de biljartvereniging en de gemeente met als uitkomst de nieuwe locatie aan de Jupiterweg 20.

Luxe biljartlocatie

Het nieuwe clubgebouw is in een half jaar veranderd van twee leslokalen in een luxe biljartlocatie. Ook is er gelegenheid om biljartles te krijgen als men lid is van de vereniging.

De verbouwing is geheel door de eigen leden gedaan. Ook de biljarts zijn verhuisd door de leden zelf. Daarom is het een biljartlocatie geworden waar men zeer trots op is.

Meer leden zijn welkom

De verhuizing heeft voor de biljartvereniging enkel voordelen opgeleverd. De openingstijden heeft ze nu zelf in de hand. Dus een uitbreiding van het aantal leden is mogelijk. De ‘snuffelzaterdag’ op 15 september is zeer goed bezocht door de mensen uit de gemeente Dronten en heeft tot nu toe acht nieuwe leden opgeleverd.

Er is echter altijd ruimte voor nieuwe leden. Op vrijdag- en zaterdagmiddag is er altijd de mogelijkheid om even langs te komen om te kijken. De koffie staat klaar. 

 

  

 

Berekening caramboles volgens richtlijn KNBB

 

 

Biljartsite puntentellingen