Wedstrijdverslag M

19 februari 2024

Beste medebiljarters

We moesten het vandaag doen zonder Frits en dan merk je wat hij elke week weer regelt. Eigenlijk is hij onmisbaar. Frits het klinkt een beetje als eigen belang, maar we wensen je oprecht een voorspoedig herstel toe.

Ook Martin moest afzeggen. Ook hier hopen we dat de fysieke malheur gauw wordt opgelost.

Wat het biljarten betreft: er waren liefst vijf partijen leverden een 12 punter op met als absolute uitschieter de wedstrijd tussen Anne en Theo. Zij (ic Anne) hadden slechts 12 beurten nodig. Ook Eildert vertoonde een opmerkelijk herstel met twaalf punten. Dit had als resultaat dat hij in de overallstand (vanaf september 23) de eerste plaats weer terug pakte ten koste van Ton. Anne speelde twee wedstrijden met twee keer twaalf punten.

 

Groet

Paul

****************************************************

12 februari 2024

Beste medebiljarters,

Met dank aan Gradus die voor mij de wedstrijden heeft geregeld hierbij weer de resultaten van gisteren. Op zich wel grappig om de verslagen te zien als je zelf geen onderdeel van het spektakel bent geweest.

Zo zie je dat Gradus zich over het verlies van Dini heeft heengezet  en nu een twaalfpunter heeft gescoord. Paul Schraven leek ontketend, hij was in 16 beurten klaar en daar was Ed slachtoffer van. Denk ik nu verkeerd als ik zeg dat Ed ze misschien wel mooi bij elkaar heeft gehouden en dat Paul ze mocht inschieten? Let wel ik was er niet bij.

Dini heeft ze voor Ko niet bij elkaar gelegd, zij hadden 40 beurten nodig om tot een uitslag te komen. Gert en Jan maakten er een spannende partij van lijkt mij zo. Ton deelde in de eerste de beste beurt een dreun uit  van 40 caramboles maar Teo hield het hoofd koel en kon op korte afstand eindigen van Ton en haalde toch nog 9,6 punten binnen.

Bart had waarschijnlijk  lekker gegeten met zijn vrouw en  was nog in hoger sferen  waardoor Gerard genadeloos toesloeg met 12 punten. Frits haalde weer 12 punten binnen met een gemiddelde van 2,00. Als hij straks een nieuwe heup heeft is ie niet meer te houden. Eildert haalde tegen Frits zijn laagste score tot nu toe. Toen ik het zag kon ik het niet geloven.

De partijen tussen Martin en Rene en die tussen Ed P.  en Ronald  gaven geen opvallende verrassingen naar mijn idee.

Tot zover mijn commentaar vanaf de zijlijn/wal. Daarbij moet je wel bedenken dat de beste stuurlui aan wal staan

 

Groet

Paul

*************************************************

5 februari 2024

Beste collega biljarters,

Hierbij weer de resultaten van hedenavond. Er waren slechts 3 partijen waar de bonus van 2 punten kon worden genoteerd.

Gradus en Dinie vonden het leuk om tegen elkaar te spelen en hebben daardoor de partij lekker opgerekt.

Theo steeg boven zichzelf uit met een gemiddelde van 2,50. Ook Frits heeft de laatste weken de smaak te pakken en haalt toch elke week 10,2 punten per partij op. Doordat hij wat extra partijen speelt i.v.m. zijn aankomende afwezigheid krijgt hij lekker wat vet op de botten en kan hij straks rustig toekijken wat wij ervan brouwen.

Afgezien van de bovenste drie plaatsen, die allen meer partijen hebben gespeeld, blijft de rest toch aardig bij elkaar in de buurt staan. Dus er is nog van alles mogelijk.

Vriendelijke groet

Paul K

**********************************************

29 januari 2024

Beste biljarters van de maandagavondgroep,

Vanavond hadden we weer een vol programma met 11 partijen.

Één flitsende partij sprong er uit tussen Gradus en Paul S. In slechts 16 beurten werd deze afgesloten met voor beiden een hoog moyenne.  Voor Paul betekende dat een mooi herstel na de slechte partij van de vorige week. Gradus verkeert in topvorm de laatste weken.

Gerard en Yolanda hebben een nieuw record behaald wat betreft de langste partij in de competitie. 12 spelers speelden boven hun vastgestelde moyenne. Ko was niet tevreden maar hij en Ed H. maakten er in mijn ogen een mooie en spannende partij van met heel acceptabele gemiddelden. Helaas was de partij tussen Bart en Martin al een reprise van die van de vorige week door een onachtzaamheid van de wedstrijdleider. Hij zal daar beter op letten.

De stand moet met enige soepelheid worden bekeken, omdat het aantal gespeelde wedstrijden (zie kolom F) iets uit de pas gaat lopen. Gecorrigeerd naar het aantal wedstrijden zou Ton eigenlijk bovenaan staan in dit tweede gedeelte van de competitie en op de tweede plaats  (kolom AE) in de overall stand.

Over een paar weken zal ik weer gaan informeren over het voortschrijdend gemiddelde met bijbehorende grafiekjes.

 

Groetjes

 

Paul

*******************************************

 

22 januari 2024

Beste allen,

De kop van de tweede helft van de competitie zit er op..

Een hartelijk welkom aan Theo, Anne en Martin. Dus op volle sterkte resulteerde dit in 11 partijen.

Alles kwam weer voorbij van “het ging helemaal niet”  tot eufemistisch het “ging wel aardig”.

De partij tussen Teo (zonder h) en Ed H. viel op. Teo wist zijn quotum te bereiken in 13 beurten.

5 partijen eindigden onder de 26 beurten waardoor 12 punten werden verdiend.

De stand is daardoor nog niet erg onderscheidend. In kolom AE wordt de stand overall totaal aangegeven. Deze stand is uiteindelijk beslissend  aan het eind van het seizoen.

Als extraatje heb ik ter lering en vermaak ook nog een tabblad toegevoegd met de kengetallen over de afgelopen 1,5 jaar.

 

Tot volgende week

 

Paul K

*************************************

15 januari 2024

Beste medebiljarters,

Hierbij het laatste resultaat van de eerste helft van de competitie.
Op de eerste plaats natuurlijk een felicitatie voor de “winterkampioen” : Eildert .  Hij zal dus “the man to beat”  zijn in de tweede helft van onze competitie. Hij moet in de tweede helft wel 5 caramboles meer maken, dus hij krijgt het wat zwaarder.

Wat de afgelopen avond betreft: 14 van de 19 spelers hebben boven hun gemiddelde gespeeld mn Ronald, Frits en Ed H. zaten daar ruim boven en bij 7 van de 10 partijen werden 12 punten gegeven.

Op het tabblad voortschrijdend gemiddelde kun je zien in kolom P hoeveel caramboles in de tweede competitiehelft worden verwacht. Daarbij moet worden opgemerkt dat je niet omlaag kunt maar wel omhoog:

Gerard van 20 naar 23

Jan van 22 naar 23

Ronald van 42 naar 45

Rene van 27 naar 31

Paul S van 31 naar 34

Eildert van 20 naar 25

Frits van 40 naar 42

 

Zoals gezegd wordt de competitie voortgezet met 21 deelnemers:

Minus:  Alexandra en Maria

Plus: Anne Hoekstra, Theo van Groesen en Martin Vos

 

Tot volgende week

Ik zal deze week vast een voorlopige planning rondsturen, dan kunnen jullie je daar mentaal op voorbereiden

 

Vriendelijke groet

 

Paul

close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star