Toernooi BCD

2e BCD Toernooi

Beste leden van BCD,

 

In november zijn de club kampioenschappen weer gespeeld. Gelukkig was dit weer mogelijk na een 2 tal jaren van corona. Gerard ter Meulen was de eerste die in 2020 de kampioensbeker mee naar huis mocht nemen maar gelukkig konden we weer de strijd aangaan met elkaar op het groene laken. Gradus van Velzen heeft het toernooi georganiseerd en ik kan zeggen dat het allemaal uitstekend is verlopen. Het was heel gezellig met elkaar. Na 2 zaterdagen tegen elkaar gespeeld te hebben kwamen er 6 spelers bovenaan te staan die op 12 november de finale mochten spelen. Ton de Vos, Jan Groot, Jan Saal, Jan Koole, Gradus van Velzen en Ronald Mangal waren de beste 6 spelers die om het kampioenschap gingen spelen. Het waren soms zenuwachtige partijen. Maar er zaten zeker ook hele mooie partijen tussen. Halverwege de finale werd er rond 12:00 uur broodjes en soep geserveerd om de honger te stillen. Echter was de honger naar winst in de partijen niet te stillen door de broodjes en de soep.

Er werd om het kampioenschap gespeeld en daar ging het allemaal om. De kampioensbeker moest mee naar huis genomen worden. Maar er waren ook bekers voor de 2e en 3e plaats. Daar had Gradus ook voor gezorgd.

Ja en wie namen deze bekers dan daadwerkelijk mee naar huis.

Jan Groot is een biljarter die graag wil leren. Is altijd aan het oefenen als hij aanwezig is in ons lokaal. Jan is ook een speler die gestaag omhoog gaat in het maken van caramboles. Geen spectaculaire stijgingen maar wel regelmatig. Dat was ook te merken op de finaledag. Hij was constant en vol vechtlust. Dit leverde hem een 3e plaats op in deze kampioensrace.

Jan, van harte gefeliciteerd met deze 3e plaats.

Dan hebben we Jan Koole. Ook Jan is heel fanatiek en wil altijd het beste uit zichzelf halen om een mooie partij te spelen. Jan is een geduchte tegenstander op de donderdagavondcompetitie. Je kan gewoon moeilijk winnen van deze biljarter omdat hij zich nooit gewonnen geeft. Zo ook op de finaledag. Altijd bezig met het spel en Jan staat vaak aan het einde met de punten in de zak. Dit leverde hem op dit kampioenschap de 2e plaats op.

Jan, Van harte gefeliciteerd met de 2e plaats.

En dan komen we bij de kampioen. We zeggen vaak dat de kampioen een verdiende kampioen is. Nu dat kunnen we zeker zeggen bij Ton de Vos. Ton is een van de biljarters die meer dan 100 caramboles moet maken op de competitieavonden. Hij is zo gek op het spelletje dat hij op maandag en donderdagavond competitie speelt. En ook op woensdag, vrijdag en zaterdagmiddag is ie vaak te vinden in ons clublokaal. Ton heeft zich in de afgelopen heel erg ingezet op het trainen. Vaak is hij al op het biljart te vinden als de meeste nog binnen moeten komen. Daarom is het zeker verdiend dat hij nu de vruchten mag plukken van zijn trainingsarbeid. Hij was gewoonweg de allerbeste tijdens de finaledag dus is het meer dan terecht dat hij de nieuwe kampioen van BCD is. Hij is degene die de beker mee naar huis mag nemen en volgend jaar mag verdedigen.

Ton, van harte gefeliciteerd met het kampioenschap van BCD.

Een woord van dank wil ik uitspreken aan de leden die de bardienst hebben gedraaid gedurende het toernooi. Ook een dankwoord aan de leden die de wedstrijdleiding hebben gedaan tijdens het toernooi. En natuurlijk een woord van dank aan de leden die als arbiter en schrijver hebben opgetreden op de finale dag. En dan wil ik toch een lid speciaal bedanken. Een man die op de finale dag zeker 4 wedstrijden achter elkaar als arbiter aan de tafel heeft gestaan. Dat lid is Ed Post. Mijn bewondering gaat uit naar deze man omdat hij dit toch maar even gedaan heeft voor zijn medebiljarters.

 

Ed, heel erg bedankt voor al je inzet gedurende het toernooi en dan voor al op de finaledag.

Als laatste zou ik willen vragen aan alle leden van onze vereniging om mee te doen met het toernooi van volgend jaar. Het is erg gezellig en eigenlijk hoort ieder lid te spelen om het kampioenschap van BCD.

Als ik u niet meer spreek of zie dan wens ik u hele fijne feestdagen en een heel gelukkig nieuwjaar.

Groet,

Ko Hogervorst.

 

Jan Koole                              Ton de Vos                                Jan Groot

 

 

 

 

 

 

 

 

close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star